A szexuális józanság fogalma

Csak a magunk nevében beszélhetünk. Az Anonim Szexfüggők önmagukat leginkább úgy tudják meghatározni, mint szexfüggők, saját helyzetük speciális természete miatt. A szexfüggő kivonta önmagát a jó és a rossz megítélésének kontextusából. Elvesztette a kontrollt, nincs ereje a szabad választáshoz és képtelen megállni. Az érzékiség számára függőséggé lett. Hasonló helyzetben vagyunk, mint az alkoholista, akinek már elege van az alkoholból és teljesen el akarja hagyni az ivást, azonban a függőség miatt képtelen rá. 

Így van ezzel a szexfüggő illetve szex-részeg is, akinek elege van már az érzékiségből, de képtelen nemet mondani rá. Ezért tehát a szexfüggő számára a szex bármely formájának kiélése, akár önmagával vagy egy partnerrel, aki nem a házastársa, csak elmélyíti a függőséget és még jobban rombol. Azt is megértettük, hogy a szexuális kiélésünk mögött meghúzódó hajtóerő az érzékiség, és az igazi józansághoz hozzátartozik az érzékiség fölött aratott fokozatos győzelem. Ezek a felismerések saját tapasztalataink és felépülésünk kohójában fogalmazódtak meg; számunkra nincs más választási lehetőség. Viszont azt is látjuk, hogy e tényeknek az elfogadása a kulcs egy boldog és örömteli szabadsághoz, amelyet másképp nem érhetnénk el. 

Ez sok hozzánk érkezőt el fog tántorítani és el is kell tántorítania őket: azokat, akik belátják ugyan, hogy a szex megszállottságában és kényszerében élnek, viszont akik szeretnék mindezt a kezükben tartani és tovább élvezni, hasonlóan, mint ahogy egy alkoholista egyszerre akarja kézben tartani és élvezni is az ivást. Mi magunk, amíg el nem sodródtunk a kétségbeesés pontjára, amíg fel nem fedeztük, hogy tényleg szeretnénk abbahagyni, de képtelenek vagyunk rá, nem tudtuk átadni magunkat ennek a felépülést szolgáló programnak. Az Anonim Szexfüggő programja azoknak szól, akik számára világos, hogy nincs más választásuk, mint abbahagyni, és szükséges, hogy ez saját megértésükből és saját érdekükből származzon.

.


Lépj velünk kapcsolatba

SA (Sexaholics Anonymous) Magyarország


Gyűléseink:

    • hétfő 18:30 Budapest, XI. kerület (élő+zoom)
    • csütörtök 19:00 Budapest, XI. kerület (zoom)
    • péntek 20:00 Pécs (zoom)
    • Akár élőben, vagy Zoom-on való csatlakozáshoz kérünk, írj nekünk!


Érdeklődsz? Írj nekünk!

Légy bátor és tedd meg az első lépést a felépülés érdekében!

Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el